ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2024

2024-03-21 09:22

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν φέτος οι εκδηλώσεις του Συλλόγου μας την Καθαρά Δευτέρα στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού για τον εορτασμό της έναρξης της Σαρακοστής, όπου προσφέρθηκαν δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα (χαλβάς, λαγάνες, φασολάδα, γίγαντες και σουπιές με κοφτό μακαρονάκι), κρασί και αναψυκτικά.

 Η προσέλευση των μελών, φίλων και συγχωριανών μας ήταν εντυπωσιακή, το γλέντι κράτησε μέχρι το βράδυ και το κέφι των παρευρισκομένων έφτασε στα ύψη υπό των μουσικών επιλογών του D.J. Γιάννη Χαλκιά.

 Στην έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η αναβίωση του τοπικού εθίμου της παρέλασης της καμήλας, όπου κάτοικοι του χωριού μας, ντυμένοι με ανόμοιες αποκριάτικες ενδυμασίες, συνοδεύουν μία αυτοσχέδια καμήλα – καρνάβαλο διαμέσου του κόσμου, μεταδίδοντας με τις φιγούρες και τα πειράγματά τους κέφι, γέλιο και εορταστική διάθεση σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και τον ιδιαίτερο χορό του «γανωτζή».

 Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά όπου 2 τυχεροί οι Κοι Καλαμπόκης Σπύρος (916) και  Σάκουλας Σπύρος (800) κέρδισαν από ένα Air Fray προσφορά του Συλλόγου.

 Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ανέζας-Μύτικα –Απόμερου Κος Παπανίκου Αλέξανδρος και ο χορηγός του κρασιού της εκδήλωσης Κος Χαραλάμπους Κωνσταντίνος, στηρίζοντας έμπρακτα το πολιτιστικό έργο του Συλλόγου μας στην διατήρηση και προαγωγή της πολιτισμικής παράδοσης του χωριού μας.

 Ευχαριστούμε όσους παρευρέθηκαν και γιόρτασαν μαζί μας τα κούλουμα, τον Κο Τσαβαλα Αθανάσιο (Φούρνος Τσαβαλάς) για την ευγενική χορηγία των λαγάνων, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πάτρας "Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ" που ταξίδεψαν αυθημερόν από την Πάτρα για να διασκεδάσουν μαζί μας, τον Δήμο Αρταίων για την διάθεση των αποκριάτικων φιγούρων, καθώς και όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στην εκτέλεση της εκδήλωσης.

 Ευχόμαστε σε όλους Καλή Σαρακοστή και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 7η  Μαΐου 2024 (πρωτομαγιά) στην εκδήλωση της «5ης Γιορτής Χελιού».

 Για φωτογραφικό υλικό μπορείτε να επισκεφτείτε την συλλογή «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» στην σελίδα που διατηρεί ο Σύλλογός μας στο Facebook. 

© 2016 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode